Bankert és Fiai Hegyszentmártoni Szőlőbirtok
Bankert és Fiai Hegyszentmártoni Szőlőbirtok
Bankert és Fiai Hegyszentmártoni Szőlőbirtok
Bankert és Fiai Hegyszentmártoni Szőlőbirtok
Bankert és Fiai Hegyszentmártoni Szőlőbirtok
Bankert és Fiai Hegyszentmártoni Szőlőbirtok

Boraink

Történetünk

Ültetvény

Pincészet

Rendelés

Kapcsolat

Marcus Bankert Márton Pince Hegyszentmártoni Szőlőbirtok logó

ARS POETICA


"A borászkodást sosem éreztük hivatásnak, hanem inkább egy véget nem érő, kalandokkal teli missziónak..."

A szőlőnevelés, gondozás és a bor készítés nem könnyű mesterség. Aki erre adja a fejét egy hullámhosszon kell, hogy rezegjen minden tőkével, szőlőrüggyel, vesszővel és szőlőfürttel.

Minket a kezdetektől fogva valami EGYEDI, valami MÁS létrehozása vezérelt a természet erejének teljes tiszteletben tartása mellett… Bele kell, hogy adjuk évről-évre újra és újra a szívünket, a lelkünket és egyéniségünket már a rügyfakadás pillanatától kezdve. A gyümölcs a jó bánásmódot meghálálja, a végén pedig megajándékoz bennünket e kiváló nedüvel.

A bort sosem tekintettük árucikknek, vagy terméknek, hanem az éghajlat, a klíma, az időjárás, az anyaföld és az emberi kéz alkotta közös „gyermekének”, egy évről-évre más és más örömöt, szépséget nyújtó ajándéknak...

SZŐLŐBIRTOKUNK sikereinek a kulcsa, ezen gondolatok mentén való haladás, így készítjük friss, gyümölcsös és karakteres minőségi borainkat, mely közül a fiatalabb és az érettebb korosztály is megtalálja a szívéhez közelállót.”

Sokrétű ízvilág

Területeink kedvező déli fekvésének és a sok napsütésnek köszönhetően borainkban megtalálható a mediterrán ízvilág: a gyümölcsösség, a frissesség, a könnyedség és a tájjelleg is.

Borok

Hegyszentmárton

A hegyszentmártoni löszös talajon termesztett szőlőinkből egzotikus gyümölcsösség árad, a mélyre törő gyökerek által felszívott tápanyagok pedig erőt és eleganciát kölcsönöznek borainknak.

Hírek

  • A Concours Mondial de Bruxelles 2021 nemzetközi borversenyen a 2018-as évjáratú Pinot Blanc Klevner borunk Arany medál helyezést ért el. A 28. Concours Mondial de Bruxelles nemzetközi borversenyt idén június végén Luxembourgban tartották, a 46 országból benevezett 10 000 tételt kilenc napon át bírálta a nemzetközi zsűri. A CMB a világ egyik legnagyobb presztízsű borversenye, elsődleges célja, hogy garanciát nyújtson a fogyasztóknak:...

    Részletek

Díjnyertes fehér és vörösborok

Tekintse meg borainknál a versenyeken elért díjainkat, helyezéseinket!


Partnereink